Pijnlijke miljoenentransfer voor Heerenveen: 'Kwam niet in plannen Streppel voor'

Pijnlijke miljoenentransfer voor Heerenveen: 'Kwam niet in plannen Streppel voor'

10-06-2018 19:55
24

De aanstaande miljoenentransfer van Younes Namli na Serie A-club Geno is pijnlijk voor sc Heerenveen. Een jaar geleden vertrok de vleugelaanvaller gratis en voor niets uit Friesland. Bij PEC Zwolle ontpopte Namli zich tot een uitstekende vleugelaanvaller. 

Bij zijn vorige club Heerenveen kwam de Marokkaans-Deense speler totaal niet uit de verf. Trainer Jurgen Streppel hield Namli vaak op de bank en wanneer de pingelaar wél speelde, stond hij soms zelfs opgesteld als back. "Hij is veel gevaarlijker op rechts, heeft een goede voorzet en kan met links naar binnen trekken. Maar wij hoorden steeds dat hij niet in de plannen van Streppel voorkwam", wordt een scout van Heerenveen geciteerd door Omrop Fryslan

De 23-jarige Namli was in zijn debuutjaar bij PEC goed voor zeven goals en zeven assists in 37 officiële duels. Eerder deze week werd bekend dat de club van trainer John van 't Schip in onderhandeling is met Genoa. Het gerucht gaat dat Namli mogelijk voor drie miljoen euro - een clubrecord voor PEC - verkast.