BBC selecteert Eredivisie-trio in bijzonder lijstje: Kan het WK echt glans geven

BBC selecteert Eredivisie-trio in bijzonder lijstje: "Kan het WK echt glans geven"

10-06-2018 23:35
40

Hirving Lozano, Alireza Jahanbakhsh en Renato Tapia zijn door de BBC opgenomen in een bijzonder lijstje. Het Eredivisie-trio wordt door commentatoren van de Engelse omroep getipt als WK-revelatie.

PSV-aanvaller Lozano staat op één in het lijstje. "Lozano is een briljante, temperamentvolle speler, die het WK echt glans kan geven", zegt Jonathan Pearce op de website van de BBC. "Hij is bloedsnel, komt graag naar binnen vanaf de linkerkant en heeft op jonge leeftijd al 27 interlands gespeeld. Maar hij heeft een valkuil: in de Eredivisie bij PSV werd hij al twee keer van het veld gestuurd en ook op de Olympische Spelen met Mexico was het raak."

AZ'er Jahanbakhsh is ook opgenomen in het BBC-lijstje met jonge, talentvolle spelers. "Het zou een verrassing zijn als Iran de groepsfase overleeft, maar bondscoach Carlos Queiroz heeft met Jahanbakhsh een echte troef in handen. Het een kwaliteitsspeler, die al wordt gelinkt aan een transfer naar de Premier League", zegt Guy Mowbray. "Natuurlijk is de Eredivisie geen top meer, maar hij werd topscorer en kan zijn club AZ een mooi bedrag opleveren als hij een goed WK speelt."

Feyenoorder Tapia is ook één van vijftien geselecteerde spelers. John Murray: "Tapia is een rijzende ster - en ook een veelzijdige. Hij is geschoold door het Nederlandse voetbal sinds zijn overstap naar FC Twente in 2013. Nu zit hij bij Feyenoord. Ondanks zijn jonge leeftijd, is hij een belangrijke pion voor Peru en wordt hij gezien als de toekomstige aanvoerder van Los Incas."