De Telegraaf: Barcelona wil clubs aftroeven en meldt zich weer bij Ajax

De Telegraaf: Barcelona wil clubs aftroeven en meldt zich weer bij Ajax

11-06-2018 00:41
74

FC Barcelona heeft zich afgelopen weekend opnieuw bij Ajax gemeld voor Frenkie de Jong. Dat meldt De Telegraaf. De Catalanen willen het liefst snel handelen, maar de Amsterdamse club werkt op dit moment niet mee.

Barcelona heeft al langer belangstelling voor De Jong, maar kampt met stevige concurrentie van andere clubs. Paris Saint-Germain en Manchester City zijn volgens De Telegraaf ook in de markt. Ondanks dat er bedragen van veertig miljoen euro 'rondzingen', is Ajax duidelijk geweest richting het geïnteresseerde Barça: De Jong is niet te koop.

De Jong hield afgelopen weekend de gemoederen ook al bezig in Spanje. Hij sierde de voorpagina van El Mundo Deportivo, terwijl AS meldde dat Ajax en Barcelona dichtbij een mondeling akkoord waren. Dat werd even later ontkracht door Telegraaf-verslaggever Mike Verweij. De Jong zou momenteel met een goede vriend op vakantie zijn in Barcelona.

Mocht Ajax wél een akkoord bereiken met Barcelona over een transfer van De Jong, dan lijkt het niet uitgesloten dat de 21-jarige Brabander nog een jaartje in Amsterdam blijft. Eind mei werd in Spanje geschreven dat Barça weliswaar snel wil handelen om de concurrentie af te troeven, maar het niet erg zou vinden als De Jong nog een jaartje zou rijpen bij Ajax.