Bayern München is klaar met hardnekkig gerucht: 'Onzin! Hij wordt niet verkocht'

Bayern München is klaar met hardnekkig gerucht: 'Onzin! Hij wordt niet verkocht'

11-06-2018 09:31
38

Robert Lewandowski mag en gaat deze zomer níet weg bij Bayern München. President Uli Hoeness laat dat in gesprek met het Duitse Sky duidelijk weten. Eind mei zorgde de zaakwaarnemer van Lewandowski voor grote ophef door te stellen dat de Poolse goalgetter toe is aan een nieuwe uitdaging. 

Diverse media schreven vervolgens dat Bayern bereid is om Lewandowski voor een bedrag van circa 200 miljoen euro van de hand te doen. "200 miljoen? Dat is onzin! Robert wordt niet verkocht en speelt volgend seizoen gewoon bij ons. Daarmee is alles gezegd", aldus Hoeness. 

Met name Real Madrid wordt door de Spaanse pers nadrukkelijk in verband gebracht met de 29-jarige Lewandowski. Real is naarstig op zoek naar een nieuwe spits. 

Lewandowski maakte in 2014 transfervrij de overstap van Borussia Dortmund naar Der Rekordmeister. Met de Duitse grootmacht werd hij sindsdien elk seizoen kampioen van de Bundesliga. In 2014, 2016 én 2018 kroonde de international van Polen zich bovendien tot topscorer van de competitie. 

Lees ook: Lewandowski wil Bayern München verlaten: 'Tijd voor nieuwe uitdaging'