Dieptepunt in carrière van WK-ganger Schöne: 'Toen stortte mijn wereld in'

Dieptepunt in carrière van WK-ganger Schöne: 'Toen stortte mijn wereld in'

11-06-2018 10:03
15

Het is een smet op de carrière van Lasse Schöne: in 2010 ontbrak de Deense controleur op het WK in Zuid-Afrika. Dat had vooral te maken met een blessure die hij enkele maanden eerder had opgelopen."Mijn wereld stortte in", herinnert Schöne zich in gesprek met Metro. 

"Alles ging goed. Ik maakte mijn debuut, scoorde en er werd best veel over mij gesproken in Denemarken", vertelt de inmiddels 32-jarige Ajacied aan het dagblad. "Maar een maand later scheurde ik mijn kruisbanden. Toen stortte mijn wereld even in."

"Ik wist natuurlijk niet of ik ooit weer de kans zou krijgen om naar een wereldkampioenschap te kunnen. Dus ik deed er alles aan om op tijd fit te worden. Dat lukte, maar uiteindelijk speelde ik met NEC alleen de laatste wedstrijd van het seizoen. Te weinig om geselecteerd te worden."

Voor het WK 2018 werd Schöne wél opgeroepen. Deze maand kan hij zijn debuut maken op het allerhoogste voetbalpodium. "Het was ongelooflijk bijzonder om ons te kwalificeren. Ik heb niet alle duels gespeeld, maar ik was wel voor alle wedstrijden geselecteerd. De ontlading was ongelooflijk mooi."