Braziliaanse WK-ganger wil duidelijkheid over transfer: Een aantal opties

Braziliaanse WK-ganger wil duidelijkheid over transfer: "Een aantal opties"

11-06-2018 12:02
13

Als het aan doelman Alisson Becker ligt, weet hij nog vòòr het WK waar zijn toekomst ligt. De goalie van AS Roma wordt al langere tijd gelinkt aan een overstap naar de Europese top. 

Als het aan de Braziliaanse sluitpost ligt, komt er snel duidelijkheid. "Ik hoop dat het snel geregeld wordt. Om eerlijk te zijn hoop ik echt dat het voor het WK geregeld is. De onderhandelingen laat ik over aan mijn vertegenwoordigers. We hebben een aantal opties en die zijn we allemaal aan het overwegen, met respect voor Roma. Als het écht niet voor het WK lukt, moet het maar na het toernooi gebeuren, maar laten we eerst kijken of er deze week nog iets gebeurt", aldus Alisson tegenover Marca.

Alisson maakte een uitstekend seizoen door bij Roma. Hij krijgt in de Braziliaanse selectie de voorkeur boven Manchester City-doelman Ederson. Verschillende Europese topclubs zijn op zoek naar een nieuwe keeper; onder meer Real Madrid, Juventus en Liverpool zijn genoemd. Zondag meldde The Sun dat Liverpool in de zoektocht naar een nieuwe doelman ook zou denken aan Nick Pope, die voor een fors lager bedrag kan worden gehaald dan de 75 miljoen euro die Alisson moet kosten. 

Met Brazilië doet Alisson een gooi naar de eerste wereldtitel in zestien jaar. De Goddelijke Kanaries zitten in een groep met Costa Rica, Servië en Zwitserland.