Update: Argentijnse bond noemt Sampaoli-verhaal 'leugen': Blijf hem steunen

Update: Argentijnse bond noemt Sampaoli-verhaal 'leugen': "Blijf hem steunen"

17-06-2018 11:56
41

Het Argentijnse kamp is in de aanloop naar de eerste groepswedstrijd op het WK opgeschrikt door een bizar gerucht. Jorge Sampaoli, bondscoach van de Albiceleste, wordt in verband gebracht met aanranding.

Het verhaal is de wereld in geholpen door de Argentijnse journalist Gabriel Anello, die een eigen show heeft op Radio Miter. Anello claimt dat Sampaoli over de schreef is gegaan bij een vrouwelijke chefkok die zo nu en dan werkt voor de Argentijnse voetbalbond. Het #MeToo-incident zou in de doofpot zijn gestopt.

Het verhaal kreeg de laatste uren zoveel tractie, dat de Argentijnse bond een officieel statement heeft gemaakt. Voorzitter Claudio Tapia laat aan TyC Sports weten dat het het giftige gerucht nonsens is. "Als er objectieve, eerlijke kritiek is, dan reageren we. Als er sprake is van slechte intenties, dan doen we dat niet."

"We vragen ons vaak af of iedereen wel het beste voor heeft met het Argentijnse voetbal", aldus Tapia. "Ik geloof in de eerlijkheid van Sampaoli, ik weet wat voor persoon hij is. Het zijn allemaal leugens."

Update 17/6 11.56: Claudio Tapia, voorzitter van de Argentijnse voetbalbond, heeft dit weekend laten weten dat er 'niets klopt' van het verhaal over Sampaoli. "In deze zaak geloof ik echt in de oprechtheid van de bondscoach. Ik weet wat voor persoon hij is en ik blijf hem steunen", wordt Tapia geciteerd door Zuid-Amerikaanse media. "De persoon die zogenaamd slachtoffer is, heeft kinderen en een man. Mensen denken niet aan de schade die zulke leugens kunnen berokkenen."