'Als we hadden gezegd: we blijven bij Ajax, dan hadden we goede kans gehad in CL'

'Als we hadden gezegd: we blijven bij Ajax, dan hadden we goede kans gehad in CL'

11-06-2018 18:55
68

Rafael van der Vaart heeft in een uitgebreid interview met Ajax TV teruggeblikt op zijn periode in Amsterdam. De middenvelder van FC Midtjylland denkt dat het Ajax van 2001-2003 succes had kunnen boeken in de Champions League als de ploeg bij elkaar gebleven was.

Ajax kwam tot de kwartfinales, waarin AC Milan te sterk was. "Het was een fantastische mix tussen Ajax-talenten en grote spelers als Chivu, Maxwell, Trabelsi, Zlatan, Mido. Ik vergeet er nog een paar", zegt Van der Vaart. "Het was een unieke generatie met jonge Ajax-spelers. Daar kwam je wel voor naar het stadion."

Van der Vaart weet waarom dat elftal niet meer succes heeft geboekt. "Omdat we niet bij elkaar gebleven zijn. Als we hadden gezegd: luister, we gaan het gewoon doen en blijven bij Ajax met z'n allen, dan ben ik ervan overtuigd dat we ook in de Champions League een goede kans had gehad."

Er ontstond ook onrust naast het veld. "Dan krijg je ruzies. De welbekende Zlatan-ruzie. Het helpt nooit mee als twee van de betere spelers ruzie krijgen. Dan gaat ieder z'n weg en valt het uiteindelijk uit elkaar."