Cynische Genee: Het is iets wat ik niet helemaal begrijp van de leiding van RTL

Cynische Genee: "Het is iets wat ik niet helemaal begrijp van de leiding van RTL"

11-06-2018 19:19
42

Wilfred Genee bereidt zich ontspannen voor op de uitzendingen van VI Oranje blijft thuis. De presentator, die bezig is aan zijn laatste klus bij RTL, werkt niet alleen met vaste sidekicks René van der Gijp en Johan Derksen, maar ook met andere gasten.

"Dat is het gevaar. Daar maak ik me het meeste zorgen om. Het is iets wat ik niet helemaal begrijp van de leiding van RTL", zegt Genee cynisch tegen Powned. "Ik vind het gewaagd om drie mensen te laten zitten die sowieso vertrekken en niets te verliezen hebben. Het is gelukkig maar een uur, in plaats van anderhalf uur. Misschien kan ik de rem erop houden, maar het gevaar is wel aanwezig dat er hier en daar een opmerking komt omdat we anders toch niets te bespreken hebben."

Dan serieus. Genee vertrekt niet met ruzie bij RTL. Het was zo nu en dan onrustig. "Ik heb het gevoel dat er een goede verstandshouding is met de mensen waarmee ik de afgelopen periode heb gewerkt. Zelfs met Erland Galjaard (voormalig directeur van RTL, red.) ben ik weer on speaking terms, terwijl we een verschrikkelijke ruzie hebben gehad. Dat heb je misschien in het boek kunnen lezen."

Genee zegt dat naar eigen zeggen niet om het boek te promoten. "Wij hebben niets met dat boek te maken en verdienen er geen cent aan. Drie weken geleden werd ons verteld dat er een boek zou komen. We hebben er écht niets mee te maken."