'De Jong en Sneijder mijn assistenten? Iemand moet pionnetjes neerzetten, toch?'

'De Jong en Sneijder mijn assistenten? Iemand moet pionnetjes neerzetten, toch?'

11-06-2018 20:39
35

Rafael van der Vaart vindt het jammer dat talentvolle spelers uit Nederland te vroeg naar het buitenland gaan. De 35-jarige routinier is optimistisch gestemd over de lichting die eraan zit te komen, maar ziet ook een groot probleem.

"Er komt weer wat aan waarvan je denkt: ja, dit kan wat worden. Dan kom je meteen aan bij het volgende punt, want het kan wat worden betekent niet dat je na drie, vier goede wedstrijden al naar de grootste clubs in het buitenland wil", zegt Van der Vaart tegen Ajax TV.

Van der Vaart heeft een voorbeeld van een transfer die hij af liet ketsen. "Toen ik negentien was wilde Liverpool me hebben. Die wilde ik echt niet spreken. Ik wist toch al dat ik niet ging. Ik wilde gewoon bij Ajax blijven. Tegenwoordig willen ze allemaal meteen weg. Dat vind ik gewoon jammer. Misschien ligt het aan de tijd waar we nu in leven, maar ik denk niet dat het goed is."

Van der Vaart nadert het einde van zijn carrière. Wat hij gaat doen weet hij nog niet. "Ik denk wel dat ik graag trainer wil worden. Nigel de Jong en Wesley Sneijder mijn assistenten? Je moet toch iemand hebben die de pionnetjes neerzet, toch? Die samenstelling kan ik me wel voorstellen. Ik weet alleen niet of we veel punten zullen halen", lacht de middenvelder.