Geruchten worden bevestigd: Basacikoglu onderweg naar Turkse Süper Lig

Geruchten worden bevestigd: Basacikoglu onderweg naar Turkse Süper Lig

11-06-2018 21:16
44

Bilal Basacikoglu heeft zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord waarschijnlijk al gespeeld. De aanvaller wordt al enige tijd gelinkt aan Kayserispor en zijn aanstaande transfer wordt bevestigd door Mikos Gouka, verslaggever van het Algemeen Dagblad. 

Sinds de zomer van 2014 staat Basacikoglu op de loonlijst in Rotterdam-Zuid, maar een vaste basisspeler is hij nooit geweest. Zijn contract loopt nog twee seizoenen door. Feyenoord verlangt naar verluidt een miljoen euro voor de 23-jarige vleugelspeler, die ooit voor 3,5 miljoen werd overgenomen van sc Heerenveen. Als de overgang doorgaat, betekent dit zijn eerste buitenlandse avontuur.

Kayserispor eindigde het afgelopen seizoen op de negende plaats in de Turkse Süper Lig. De twee jaren daarvoor streed De Tijger van Anatolië nog met succes tegen degradatie, terwijl in 2015 voor de vierde keer in de clubhistorie het landskampioenschap werd veroverd. Basacikoglu speelde 76 duels in het shirt van Feyenoord en daarin scoorde hij zes keer. Hij won twee maal de KNVB-beker, één keer de Johan Cruijff Schaal en één maal de landstitel.