Castaignos kan ook bij Vitesse niet slagen: Tijd dat ik er een paar ga maken

Castaignos kan ook bij Vitesse niet slagen: "Tijd dat ik er een paar ga maken"

11-06-2018 22:03
41

Luc Castaignos hoopte bij Vitesse weer iets van zijn oude vorm terug te vinden, maar is daar niet in geslaagd. De huurling van Sporting Portugal was in Arnhem niet verzekerd van een basisplaats en kwam niet verder dan twee treffers. Hij beseft dat dit tegenvallende cijfers zijn. 

"Net als iedereen ben ik hier met bepaalde doelen naartoe gekomen", zegt Castaignos in gesprek met Voetbal International. De spitspositie zag hij al snel worden toebedeeld aan Tim Matavz en deze wist hij niet meer te veroveren. Zijn verblijf bij Eintracht Frankfurt was geen succes en ook bij Sporting heeft hij nog niet kunnen overtuigen. "Ik wilde vooral minuten maken, dat is te weinig gebeurd. Maar dat is voetbal. Ik kan van alles opnoemen maar ik kijk liever naar mezelf."

"Op de momenten dat ik de kansen kreeg, heb ik niet alles kunnen laten zien. Dat is jammer", zegt de geboren Schiedammer, die nog genoeg zelfvertrouwen heeft voor de toekomst. "Ze zeggen dat je scoren niet verleert. Het wordt tijd dat ik er weer een paar ga maken. Dan is het wel belangrijk dat ik eerst in een ritme kom. Veel spelen, vertrouwen krijgen en dan laat ik alles wel op me afkomen. Dat zat er bij Vitesse niet in."