'Ik zette Lozano op de tribune. Groot feest na afloop, maar hij was meteen weg'

'Ik zette Lozano op de tribune. Groot feest na afloop, maar hij was meteen weg'

12-06-2018 10:00
33

Wout Westerhof gaat tijdens het WK met speciale aandacht kijken naar Hirving Lozano. De zoon van voormalig Ajax- en PSV-trainer Hans Westerhof fungeert sinds zeven jaar als jeugdtrainer van het Mexicaanse Pachuca en heeft de huidige PSV-topschutter onder zijn hoede gehad.

De 36-jarige Westerhof zag al meteen dat Lozano een bijzondere voetballer was. "De tuinman kon ook wel zien dat hij fantastisch kon ballen. Over zijn mentale weerbaarheid hadden we wél discussies", vertelt hij aan De Telegraaf. Lozano kon behoorlijk tegendraads zijn tijdens zijn puberteit. "En mentaal liep hij wat achter op de rest. Voor de finale, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, heb ik hem op de tribune gezet, omdat hij gedrag vertoonde waar ik niet van gediend was. Nadat we wonnen, volgde een groot feest. Chucky ging meteen weg."

Lozano is inmiddels vader van twee kinderen, waardoor hij een stuk volwassener is geworden. "Ook landgenoten en oud-PSV'ers Hector Moreno, Carlos Salcido en Andres Guardado stimuleerden hem", stelt Westerhof tot zijn genoegen vast. "Zodoende verzamelde Chucky een sterke groep mensen om zich heen en ontwikkelde hij zich razendsnel, ook mentaal. Daardoor koos hij uiteindelijk voor PSV en niet voor het grote geld."

Westerhof junior vermoedt echter dat de Eindhovenaren Lozano niet lang binnenboord kunnen houden. "De komende weken wordt het WK erg belangrijk voor hem. Speelt hij daar goed, dan staan de topclubs waarschijnlijk in de rij. Ik denk dat hij nog wel wat stappen hoger aan kan."