Foyth (rechts) met Davinson Sánchez

'Ajax is gedoe rond Magallán beu en gooit lijntje uit naar Tottenham Hotspur'

'Ajax is gedoe rond Magallán beu en gooit lijntje uit naar Tottenham Hotspur'

12-06-2018 11:08
71

Wanneer Boca Juniors de overstap van Lisandro Magallán naar Ajax blijft vertragen, is het goed mogelijk dat de Amsterdammers de stekker uit de deal trekken en overschakelen naar een andere Argentijnse verdediger. Juan Foyth (Tottenham Hotspur) zou in beeld zijn. 

Radio La Red meldt dat dinsdag. Een week geleden werd Magallán medisch gekeurd in Amsterdam, maar van een definitieve transfer is nog altijd geen sprake. Waar het precies misgaat, is niet geheel duidelijk. Media in Argentinië schrijven dat Boca éérst een vervanger voor Magallán wil contracteren voordat het groen licht geeft voor een deal met Ajax. 

De nummer twee van de Eredivisie is een beetje klaar met de houding van Boca, weet Radio La Red. Inmiddels is Ajax zelfs al bezig met een alternatief: de twintigjarige Foyth. Spurs nam de Argentijn een jaar geleden voor circa tien miljoen euro over van Estudiantes. 

Tijdens zijn debuutseizoen kwam Foyth amper aan spelen toe in Londen. Bij Tottenham heeft hij concurrentie van onder meer oud-Ajacieden Davinson Sánchez en Jan Vertonghen. Foyth heeft een contract tot medio 2022. Een verkoop lijkt onwaarschijnlijk; mogelijk wil Ajax hem voor één jaar huren.