Potentiële Twente-aandeelhouders twijfelen: 'Nieuw kapitaal alleen voor toekomst'

Potentiële Twente-aandeelhouders twijfelen: 'Nieuw kapitaal alleen voor toekomst'

12-06-2018 15:15
150

FC Twente hoopt nog altijd extra inkomsten binnen te halen door aandelen te verkopen. Volgens TC/Tubantia hebben meerdere potentiële aandeelhouders zich gemeld, maar zitten beide partijen nog niet volledig op één lijn over de te varen koers.

De gegadigden willen dat hun investeringen ten goede komen aan het voetbal en niet worden gebruikt om de schulden van de club af te lossen. "Want daar heeft niemand zin in. Nieuw kapitaal moet voor de toekomst worden gebruikt, niet voor het verleden", reageert een woordvoerder tegenover de regionale krant.

De landskampioen van 2010 is voor komend seizoen echter nog 2,1 miljoen euro schuldig aan de gemeente: dit bedrag bestaat uit de aflossing en rente over de lening van 17 miljoen euro die de Tukkers enkele jaren geleden gedaan hebben. Bovendien wacht de club nog een miljoenenclaim van de Belastingdienst.

Het lijkt daardoor uitgesloten dat FC Twente komend seizoen kan voldoen aan de betalingsplicht. De gedegradeerde Enschedeërs hebben naar verluidt al verzocht om de aflossing op te schorten. De gemeente heeft echter nog geen officieel bericht ontvangen, bevestigt wethouder van Financiën Eelco Eerenberg aan TC/Tubantia.