Update: 'Lammers-deal bijna rond: Heerenveen wil extraatje bij doorverkoop'

Update: 'Lammers-deal bijna rond: Heerenveen wil extraatje bij doorverkoop'

12-06-2018 17:37
119

PSV en sc Heerenveen lijken elkaar de hand te kunnen schudden. Volgens Voetbal International zijn beide clubs het bijna eens over de dubbele transferdeal van Denzel Dumfries (foto) en Sam Lammers.

Lammers gaat op huurbasis naar Friesland, terwijl PSV Dumfries op permanente basis overneemt van Heerenveen. Beide ploegen waren al langere tijd met elkaar in onderhandeling, maar wisten nauwelijks dichterbij elkaar te komen. Heerenveen hield vast aan de vraagprijs van zes miljoen euro, waar PSV niet aan wilde voldoen. Tegelijkertijd probeerden de Friezen om Lammers te kopen, terwijl PSV alleen wilde verhuren.

Inmiddels is er toch een doorbraak bereikt in de onderhandelingen, meldt VI dinsdagmiddag. Lammers dook maandag nog op in het Polman Stadion van Heracles Almelo, maar Heerenveen gaat dus alsnog met de spits aan de haal. Hoeveel de club ontvangt voor de vertrekkende Dumfries, is niet bekend. De nummer acht van het voorbije Eredivisie-seizoen heeft al wel een vervanger klaarstaan: Sherel Floranus zal overkomen van Sparta en gaat waarschijnlijk in het huis van Dumfries wonen.

Udate 17.37: PSV en Heerenveen moeten alleen de laatste formaliteiten rondom de tijdelijke overgang van Lammers regelen, meldt Voetbal International. De Friezen hopen op een doorverkooppercentage bij een eventuele PSV-transfer op lange termijn.