Endt: Ik vind het een zeer opmerkelijke transfer en had het niet verwacht

Endt: "Ik vind het een zeer opmerkelijke transfer en had het niet verwacht"

12-06-2018 18:39
30

David Endt is benieuwd hoe Justin Kluivert het er vanaf gaat brengen bij AS Roma. De voormalig teammanager van Ajax ziet dat de jongeling veel voetbalkwaliteiten heeft, maar benadrukt ook het verschil tussen de Eredivisie en de Serie A.

"Ik vind het een zeer opmerkelijke transfer en had het niet verwacht", zegt Endt tegen FOX Sports. "Ik had niet gedacht dat AS Roma zover over de grens zou kijken. Ze hebben een technisch directeur, Monchi, die van Sevilla komt. Hij heeft daar uitstekend werk verricht de afgelopen zeven jaar."

"Hij gaat dat nu bij Roma opnieuw doen. Hij heeft als doel om Roma te verjongen. Dan zie je een speler als Justin Kluivert, waarvan de klasse en begaafdheid onmiskenbaar aanwezig is. De vraag is of hij klaar is voor de Serie A."

Endt vergelijkt Kluivert jr. met zijn vader Patrick. "Het is een zelfbewuste jongeman. Dat was zijn vader ook. Die ging al heel jong weg bij Ajax. In 1995 drukte hij zijn stempel. Twee jaar later was hij weg. Hij ging naar AC Milan en van Milan naar FC Barcelona. Het zit een beetje in de familie om eigenzinnig te zijn in de keuzes. Er zit een sterk willend karakter achter. Het kan zomaar goed zijn."

Er staat Kluivert wat te wachten in Italië, zegt Endt. "Het zal niet even makkelijk voor hem zijn, maar het is des Kluiverts om niet altijd de makkelijkste weg naar de top te zoeken. Hij kán voetballen, dat is de basis. Wat daarna gebeurt, we gaan het zien."