'Ik wil niet horen dat ik nog jong ben. Ik wil zo snel mogelijk naar de top'

'Ik wil niet horen dat ik nog jong ben. Ik wil zo snel mogelijk naar de top'

12-06-2018 19:25
17

Timothy Fosu-Mensah wil in een hoge versnelling de top bereiken. De twintigjarige verdediger van Manchester United vindt het maar niets als mensen tegen hem zeggen dat hij nog jong is en er voor hem nog voldoende kansen komen.

"Ik wil niet horen dat ik jong ben en dat mijn tijd nog komt. Ik wil zo snel mogelijk de top bereiken, dat ben ik", zegt Fosu-Mensah tegen FunX. "De top is WK, EK, Champions League-finale. Dat is voor mij de top, prijzen pakken."

In Manchester kreeg Fosu-Mensah te maken met Louis van Gaal. "Hij heeft mij natuurlijk heel veel geleerd bij United. Hij heeft me laten debuteren bij zo'n grote club, als achttienjarige jongen. Hij legde me uit dat ik nu in een mannenwereld zit, ondanks dat ik zo jong ben. Zlatan en Pogba hebben me ook geadviseerd. Het zijn gewoon je teamgenoten."

Fosu-Mensah maakte amper minuten bij United en liet zich verhuren aan Crystal Palace. "Ik zat dicht bij het Nederlands elftal toen ik bij United zat, maar ik speelde niet meer en moest gewoon spelen. Vanaf augustus 2017 tot mei 2018 ben ik verhuurd aan Crystal Palace. Ik denk wel dat dat een goede keuze is geweest. Daardoor heb ik ook voor Oranje mogen spelen."