'Raiola wrijft zich in de handen met Kluivert-transfer; Ajax profiteert dubbel'

'Raiola wrijft zich in de handen met Kluivert-transfer; Ajax profiteert dubbel'

12-06-2018 20:21
157

Wat eerder al door de Italiaanse krant Corriere dello Sport is gemeld, wordt nu ook door La Gazzetta dello Sport geschreven: Mino Raiola heeft financieel een grote slag geslagen met de transfer van Justin Kluivert naar AS Roma.

Als Roma Kluivert in de toekomst doorverkoopt, incasseert Raiola twintig procent van het bedrag dat de Italianen krijgen. De Telegraaf weet dat Roma ongeveer 17,5 miljoen euro gaat betalen aan Ajax voor de aanvaller. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 22 miljoen euro. 

Niet alleen Raiola verdient bij een toekomstige transfer van Kluivert, want ook Ajax profiteert mee. De Amsterdammers krijgen naar verluidt negen procent van het bedrag dat Roma krijgt voor de negentienjarige aanvaller. 

De transfer is zo goed als rond, maar door beide clubs nog niet bevestigd. Roma heeft op de clubsite echter wél bevestigd dat Kluivert de medische keuring heeft doorstaan. Over het transferbedrag zijn de clubs akkoord, maar de laatste puntjes moeten nog wel op de i worden gezet. Het gaat dan om zaken als portretrechten etcetera, waar ook een financiële component aan verbonden is.