'Van Gaal was onze eerste keuze, maar hij wilde niets meer in voetballerij doen'

'Van Gaal was onze eerste keuze, maar hij wilde niets meer in voetballerij doen'

12-06-2018 20:51
27

Hans van Breukelen staat achter de beslissing van de KNVB om voor Ronald Koeman te kiezen als bondscoach. Van Breukelen stapte in augustus vorig jaar op als technisch directeur van de voetbalbond, nadat hij lange tijd bekritiseerd werd door de buitenwacht.

Na het vertrek van Van Breukelen werd Koeman aangesteld. "Ronald Koeman is op dit moment de juiste man op de juiste plek", vertelt Van Breukelen in een interview met Helden Magazine. "Hij is ook realistisch. Het gaat bij hem om winnen, ten koste van alles. Bovendien stapt hij op een gunstig moment in: hij kan rustig bouwen aan een nieuw team."

Van Breukelen had Koeman ook al in het vizier. Koeman was echter niet de eerste optie van de KNVB. "Ik heb hem benaderd toen hij nog coach was van Everton. Louis van Gaal was onze eerste keuze, maar hij wilde niets meer in de voetballerij doen."

Toen kwam Koeman in beeld. "Daarna heb ik Ronald gebeld en zei: ik hoef het eigenlijk niet te vragen, weet het antwoord al, maar zou je het bondscoachschap niet kunnen combineren? Hij antwoordde: Ik eis honderd procent commitment van m'n spelers, dan moet ik die zelf ook geven."