'Arsenal betaalt 30 miljoen euro en heeft tweede zomeraanwinst bijna binnen'

'Arsenal betaalt 30 miljoen euro en heeft tweede zomeraanwinst bijna binnen'

12-06-2018 23:24
26

Arsenal lijkt zich deze zomer te gaan versterken met Lucas Torreira. De Londense club is akkoord met Sampdoria over een transfer van de middenvelder, zo melden verschillende media.

Onder meer The Guardian schrijft dat Arsenal en Sampdoria overeenstemming hebben bereikt over de transfer van Torreira. De Premier League-gigant betaalt dertig miljoen euro voor de 22-jarige Uruguayaan, die een afkoopsom van 25 miljoen euro in zijn contract heeft staan. Arsenal wil echter het zekere voor het onzekere nemen en tikt daarom vijf miljoen euro meer af. 

Dinsdagmiddag onderhandelde Arsenal met afgevaardigden van kamp-Torreira met als streven zo snel mogelijk een persoonlijk akkoord te bereiken. De club van kersvers manager Unai Emery heeft Torreira een vijfjarig contract aangeboden en men gaat ervan uit dat de beoogde aanwinst akkoord zal gaan. 

Torreira, die zich momenteel met Uruguay voorbereidt op het WK in Rusland, speelt sinds de zomer van 2015 voor Serie A-club Sampdoria. Afgelopen seizoen kwam hij 38 keer uit met de club die als tiende eindigde in Italië. Torreira moet de tweede zomerversterking van Arsenal worden nadat eerder Stephan Lichtsteiner overkwam van Juventus.