'PSV bereikt akkoord over miljoenentransfer: deal wordt snel beklonken'

'PSV bereikt akkoord over miljoenentransfer: deal wordt snel beklonken'

13-06-2018 06:50
74

PSV en sc Heerenveen hebben een akkoord bereikt over de transfer van Denzel Dumfries. Na weken van onderhandelingen hebben beide clubs deze week een doorbraak bereikt, meldt het Eindhovens Dagblad.

Hoewel PSV en Heerenveen nog niets bevestigd hebben, start Dumfries vanaf woensdag de gesprekken met de Eindhovenaren. Naar verwachting leveren die geen beletsel meer op voor een snelle overgang naar het Philips Stadion. De 22-jarige rechtsback kost PSV zo'n 5,5 miljoen euro. Ook Sparta pikt nog een graantje mee dankzij een doorverkooppercentage. De Rotterdammers bedongen dat vorig jaar toen Dumfries naar Friesland vertrok.

Dumfries wil nu dolgraag de stap naar de Eredivisie-kampioen maken. Hij kan zich bij PSV sportief en financieel verbeteren. Na Lars Unnerstall en Nick Viergever moet de vleugelverdediger de derde zomeraanwinst worden in Eindhoven. PSV wil op korte termijn ook Angelino van Manchester City vastleggen. De seinen voor de komst van de Spaanse linksback staan inmiddels op groen. Hij kost ruim vijf miljoen euro.