Jansma over Van Gaal: Typisch iets voor Van Gaal om Amerika uit te dagen

Jansma over Van Gaal: "Typisch iets voor Van Gaal om Amerika uit te dagen"

13-06-2018 10:17
23

Kees Jansma sluit niet uit dat Louis van Gaal aan de slag gaat in de Verenigde Staten. De 66-jarige Amsterdammer werd de afgelopen week vooral aan Fenerbahçe gelinkt, maar mogelijk is dat zijn bestemming niet.

Van Gaal werd gespot op Schiphol, waar hij het vliegtuig naar Turkije zou hebben gepakt. Turkse media waren er als de kippen bij om de link met Fenerbahçe te leggen. Jansma denkt wat anders. "Ik denk Amerika", zei hij dinsdagavond bij VI Oranje. "Ik hoorde Richard van Iterson (sportverslaggever, red.) dat van de week zeggen bij Ziggo Sport."

Jansma sluit niet uit dat het dus Amerika gaat worden voor Van Gaal. "Dat zou heel goed kunnen. Earnest Stewart (voormalig technisch directeur AZ, red.) zit daar. Die kent hij heel goed (van AZ-periode, red.). Hij gaat daar het voetbal omhoog brengen. Van Gaal zei: ik ga iets nieuws doen, wat ik nog niet eerder gedaan heb."

"Nou, misschien is het wel Amerika, een land met een enorm potentieel. Het is typisch iets voor Van Gaal om Amerika uit te dagen. Hoeveel mensen wonen daar? Er wordt al heel veel gevoetbald, het moet alleen nog in goede banen worden geleid en dat gaat Louis natuurlijk doen."