'FC Barcelona heeft driestappenplan om De Jong weg te kapen bij Ajax'

'FC Barcelona heeft driestappenplan om De Jong weg te kapen bij Ajax'

13-06-2018 10:58
81

FC Barcelona heeft een stappenplan voorbereid om Frenkie de Jong naar Catalonië te halen, schrijft de Spaanse krant Mundo Deportivo. Ajax lijkt echter niet gewillig om mee te werken aan een transfer.

Het eerste wat Barcelona doet, is bij De Jong aangeven dat er interesse is en hem vervolgens overtuigen om voor de Catalanen te kiezen, schrijft de krant. Pas daarna klopt de club aan bij Ajax om interesse te tonen in een speler die al naar Barcelona wil.

Mocht directeur spelersbeleid Marc Overmars dan nog dwarsliggen, dan wil Barcelona contacten rond Ajax aanspreken om op die manier de weerstand van Overmars en de directie te breken. Op die manier hoopt Barcelona dat Ajax overstag gaat en bereid is om De Jong te laten gaan.

Volgens Mundo Deportivo heeft Barcelona al contact opgenomen met die personen om binnen te komen bij Ajax. Het gaat volgens de krant om contacten die invloed hebben binnen de Amsterdamse club.

Barcelona is daarnaast al in contact met zaakwaarnemer Ali Dursun, die onlangs in Spanje schijnt te zijn geweest om te praten en de faciliteiten van de club te bekijken. De Jong heeft bij Ajax nog een contract tot 2022. De middenvelder heeft het naar zijn zin, maar wil de Barça-trein niet laten lopen, zo valt er te lezen.

Mundo Deportivo schreef woensdagochtend ook dat Ajax toch besloten heeft om een prijskaartje te plakken op De Jong. Hij moet de Amsterdammers vijftig miljoen euro opleveren.

Lees ook'Ajax gaat hoog in de boom zitten en vraagt 50 en 60 miljoen voor gewild duo'