'AZ heeft groot Nederlands keeperstalent (20) 'zo goed als zeker' binnen'

'AZ heeft groot Nederlands keeperstalent (20) 'zo goed als zeker' binnen'

13-06-2018 10:36
27

AZ gaat zich deze zomer waarschijnlijk versterken met Rody de Boer. Volgens de IJmuider Courant kiest de talentvolle doelman van Telstar (20) voor de Alkmaarders in plaats van een buitenlands avontuur.

De Boer was het afgelopen seizoen een van de uitblinkers aan de zijde van Telstar en speelde zich in de kijker bij diverse clubs uit binnen- en buitenland. Onder meer clubs uit de Premier League, waaronder Watford en Bournemouth, zouden interesse hebben. Ook bij een Duitse club stond hij naar verluidt op het lijstje.

De Boer heeft de knoop doorgehakt en besloten om voor AZ te kiezen. De Alkmaarders volgden de jonge doelman al een tijdje. Volgens de IJmuider Courant is de overstap naar AZ 'zo goed als zeker'. Duidelijk is niet wat Telstar aan de transfer overhoudt. Onduidelijk is ook wat AZ met De Boer van plan is. De club trok vorig jaar Marco Bizot als eerste keeper aan. Reservedoelman Gino Coutinho vertrekt deze zomer uit Alkmaar. 

Het vertrek van De Boer is voor Telstar een flinke klap. De club zag diverse belangrijke spelers al naar de Eredivisie vertrekken. Mo Osman (Heracles Almelo), Jerdy Schouten (Excelsior) en Mo Hamdaoui (De Graafschap) trokken de Telstar-deur al achter zich dicht.