'Ajax, Feyenoord of PSV toonde geen interesse. Jammer voor die clubs toch, hahaha'

'Ajax, Feyenoord of PSV toonde geen interesse. Jammer voor die clubs toch, hahaha'

13-06-2018 11:11
61

Alireza Jahanbakhsh weet nog goed dat NEC interesse in hem had. De uitblinker van AZ wist nog niets van de club uit Nijmegen en kende alleen de topdrie uit Nederland.

"Ik speelde met het nationale elftal onder 19 jaar (van Iran, red.) een toernooi en Carlos Aalbers zat namens NEC op de tribune", vertelt Jahanbakhsh aan het Algemeen Dagblad. "Ik kende NEC totaal niet. In Iran kennen we alleen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ. Na NEC kwam AZ. Nee, Ajax, Feyenoord of PSV toonde destijds nooit interesse. Jammer voor die clubs toch, hahaha!"

Jahanbakhsh staat voor zijn tweede WK. Zijn eerste speelde hij vier jaar geleden in Brazilië. Iran slaagde er bijna in om Argentinië op een gelijkspel te houden. "Messi moest eraan te pas komen om ons met 1-0 te verslaan", lacht de buitenspeler. "Ik mocht dat duel invallen. Voetbal betekent alles voor me. Als kind, tussen mijn zevende en twaalfde jaar, probeerde ik allerlei sporten uit."

Jahanbakhsh hield zich niet alleen maar bezig met voetbal. "Ik deed een jaar aan gymnastiek, maar ook twee jaar heel serieus aan kungfu, de Chinese vechtsport. Later stond ik als handballer op de drempel van het nationale team. Ik deed aan zaalvoetbal en ook daar kwam ik bij de nationale jeugdploeg onder 14 jaar. Maar voetballen op het veld, dát was mijn ding."