Marokko in plaats van Nederland: Geen technisch directeur, Advocaat zou weggaan

Marokko in plaats van Nederland: "Geen technisch directeur, Advocaat zou weggaan"

13-06-2018 11:53
76

De keuze voor Marokko was geen moeilijke voor Sofyan Amrabat. De Feyenoorder kon voor Oranje uitkomen, maar koos voor zijn geboorteland. Onder meer vanwege de 'stabiliteit' in Marokko. Die ontbrak volgens hem in Nederland.

"De bond liet mijn hele familie naar Marokko overkomen voor een wedstrijd tegen Gabon", vertelt Amrabat in een interview met NRC. "Alles was top geregeld. Je voelt warmte, zelfs bijna liefde, hoe graag ze willen dat je voor Marokko speelt. Bij de KNVB was dat wat minder."

"Het was op dat moment ook niet duidelijk wie verantwoordelijk was. Er was geen technisch directeur, Advocaat zou weggaan. Bij Marokko had de trainer net verlengd, de bondsvoorzitter zit daar waarschijnlijk nog tien jaar, er was stabiliteit."

Marokko-voorzitter Fouzi Lekjaa zei in een interview dat de Marokkaanse gemeenschap de persoon Amrabat wilde hebben in plaats van de voetballer. "Ik snap wat hij bedoelt. Met andere woorden zegt hij: Je bent een Marokkaan, wij zijn Marokkanen, we houden echt van je, zij (Nederlanders, red.) zien je als Marokkaan, zij willen je alleen omdat je goed kan voetballen. Maar, zo voel ik het niet. Het is niet zo dat ik dacht: ik word hier als Marokkaan gezien."