NEC verrast en maakt komst van transfervrije AZ-routinier officieel

NEC verrast en maakt komst van transfervrije AZ-routinier officieel

13-06-2018 13:03
37

Gino Coutinho is de nieuwe doelman van NEC. De Nijmeegse club bevestigt woensdag dat de routinier (35) transfervrij overkomt van AZ.

NEC heeft Coutinho, wiens AZ-contract na dit seizoen afliep, voor twee seizoenen vastgelegd. Hij keepte 163 wedstrijden in de Eredivisie en droeg voor zijn AZ-periode het shirt van NAC Breda, PSV, Excelsior en ADO Den Haag.

"Gino is naast een uitstekende doelman een natuurlijke leider en dat type persoon wilden we heel graag aan onze selectie toevoegen", verklaart technisch directeur Remco Oversier op de clubsite. "Met al zijn ervaring is hij daarnaast een door de wol geverfde prof die weet wat er nodig is om maximaal te kunnen presteren op het hoogste niveau en is hij ook goed in staat om dit over te brengen op jongere spelers. We zijn blij dat Gino voor NEC kiest, want hij had ook de gelegenheid om in de Eredivisie aan de slag te gaan."

Coutinho is blij met NEC als nieuwe club. "Ik ben een gevoelsmens en vanaf het eerste gesprek dat ik met de club voerde had ik direct het juiste, goede gevoel. Daarnaast ken ik de club natuurlijk ook van de wedstrijden die ik ertegen heb gespeeld. NEC is een prachtige club met een mooie achterban en ik kijk er dan ook naar uit om hier te gaan knallen."