Mundo Deportivo: De Jong en De Ligt willen Kluivert volgen, dienen vertrekwens in

Mundo Deportivo: De Jong en De Ligt willen Kluivert volgen, dienen vertrekwens in

13-06-2018 13:09
104

Ajax moet waken voor een enorme leegloop. Volgens Mundo Deportivo zouden Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong een verzoek hebben ingediend om Ajax te mogen verlaten. 

Volgens het Spaanse medium hebben de spelers aangedrongen op een vertrek nu Justin Kluivert een mooie transfer naar AS Roma heeft afgedwongen. De spelers staan al langere tijd in de nadrukkelijke belangstelling van enkele grote Europese clubs.

Eerder dinsdag meldde dezelfde krant dat Barcelona een stappenplan heeft om De Jong naar Catalonië te halen. Het eerste wat Barcelona doet is bij De Jong aangeven dat er interesse is en hem vervolgens overtuigen om voor de Catalanen te kiezen, schrijft de krant. Pas daarna klopt de club aan bij Ajax om interesse te tonen in een speler die al naar Barcelona wil.

De Jong zou ongeveer 50 miljoen euro moeten kosten. Volgens Voetbal International zijn naast Barcelona ook Bayern München, Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund geïnteresseerd in de diensten van de jongeling.

Ook De Ligt geniet interesse van meerdere Europese topclubs. Vooral bij Manchester City duikt zijn naam steeds vaker op.