'Grote verdeeldheid binnen spelersgroep Spanje: Ramos en co. wisten meer'

'Grote verdeeldheid binnen spelersgroep Spanje: Ramos en co. wisten meer'

13-06-2018 13:28
32

In de WK-selectie van Spanje is verdeeldheid over het ontslag van bondscoach Julen Lopetegui. Dat melden Spaanse media. Daarnaast zouden de spelers van zijn toekomstige club Real Madrid al een paar dagen op de hoogte zijn geweest.

Lopetegui ondertekende dinsdag uit het niets een contract bij Real Madrid. De timing van de bekendmaking werd hem op z'n zachtst gezegd niet in dank afgenomen door de Spaanse bond: woensdag werd hij zonder pardon op straat gezet. Een deel van de spelersgroep, met aanvoerder Sergio Ramos voorop, protesteerde tegen het ontslag van Lopetegui.

Het besluit van de 51-jarige trainer om vlak voor het WK bij Real Madrid te tekenen, zou voor verdeeldheid hebben gezorgd binnen de spelersgroep. Veel internationals wilden naar verluidt niet verder met Lopetegui. Dit in tegenstelling tot de spelers van Real Madrid, die vanzelfsprekend wél achter hun toekomstige trainer bleven staan.

Ramos en co. al op de hoogte
Marca meldt bovendien dat de spelers van Real Madrid een paar dagen geleden al wisten dat Lopetegui hun nieuwe trainer zou worden. Ramos werd in het Spaanse kamp gebeld door voorzitter Florentino Perez, die zijn aanvoerder op de hoogte bracht van de situatie en meer informatie vroeg, voordat hij zijn definitieve keuze zou maken.

Naast Ramos behoren ook de Real Madrid-spelers Dani Carvajal, Lucas Vazquez, Marco Asensio, Isco en Nacho Fernandez tot de WK-selectie van Spanje. Zij zouden allemaal al geweten hebben dat Lopetegui hun nieuwe trainer zou worden. De trainer bracht de buitenwereld dinsdagmiddag pas op de hoogte.