KNVB reageert op keuze Amerikaans WK-bid: 'Jammer voor Marokko'

KNVB reageert op keuze Amerikaans WK-bid: 'Jammer voor Marokko'

13-06-2018 14:50
44

De KNVB vindt het 'jammer' dat het WK van 2026 niet naar Marokko gaat, maar accepteert de uitslag. Dat staat te lezen op het digitale huis van de voetbalbond.

Direct nadat de uitslag bekend was, hebben bondsvoorzitter Michael van Praag en secretaris-generaal Gijs de Jong de winnaars gefeliciteerd. "En zonder hard feelings", benadrukt Van Praag. "Deze verkiezing kwam tot stand in een democratisch en vooral zeer transparant proces. Daar ben ik blij om."

De KNVB kondigde eerder al aan op het bid van Marokko te stemmen, maar het land kreeg de organisatie van het WK uiteindelijk niet toegewezen. "Jammer voor Marokko, maar de voetbalwereld heeft gesproken. Zo gaat dat", aldus Van Praag.

De voorzitter heeft er geen spijt van dat de KNVB de voorkeur heeft uitgesproken voor Marokko. "De FIFA, en wij ook, vonden dat ook Marokko een goed en betrouwbaar bid had uitgebracht. Daarnaast wilden we als KNVB loyaliteit tonen met de vele voetballers van Marokkaanse origine die een belangrijke rol spelen in onze competities. Ik heb daarop veel goede reacties gekregen. Dat deed me goed."

De VS, Canada en Mexico vergaarden met hun bid uiteindelijk meer stemmen dan Marokko; 134 tegenover 65. Daarmee is het voor de tweede keer dat een gecombineerd bid de voorkeur krijgt. Eerder gebeurde dat in 2002, toen het toernooi naar Zuid-Korea en Japan ging.