Twente schikt met fiscus: club krijgt naheffing van 4,4 miljoen euro

Twente schikt met fiscus: club krijgt naheffing van 4,4 miljoen euro

13-06-2018 14:34
63

Een meevaller voor FC Twente: de claim van de ficus valt anderhalf miljoen lager uit dan de Tukkers vreesden. Twente heeft met de belastingdienst een schikking van 4,4 miljoen euro getroffen, zo meldt de club op de website.

De Belastingdienst startte begin 2016 een onderzoek naar alle in- en uitgaande transfers bij FC Twente in de periode 2011 tot en met 2015, zo meldt de club. Het ging om een loonbelasting- en omzetbelastingonderzoek. Daarbij lag de focus vooral op mogelijke betalingen aan spelers via derden.

Vooral de transfer van Dusan Tadic naar Southampton in 2014 werd uitgebreid bekeken. Tadic leverde Twente 13 miljoen euro op. De manager van Tadic kreeg een beloning van 3,6 miljoen euro. Dat bedrag wist Twente deels via false facturen weg te moffelen in de boekhouding. Een bedrag van 2,9 miljoen euro heeft betrekking op de transfers van Tadic.

Volgens Twente heeft de club haar volledige medewerking verleend aan de Belastingdienst en is over de verschillen van inzicht 'langdurig en in goede harmonie gesproken'.

Twente kreeg eerder al een vergrijpboete van € 250.000 opgelegd van de Belastingdienst.