Van Geel 'niet blind' voor WK-factor: 'Het liefst houden we hem bij Feyenoord'

Van Geel 'niet blind' voor WK-factor: 'Het liefst houden we hem bij Feyenoord'

13-06-2018 16:35
39

Martin van Geel kan niet ontkennen dat de 'WK-factor' meespeelt in de transfersom van mogelijk vertrekkende Feyenoorders. Vijf spelers van de Rotterdamse club zijn afgereisd naar Rusland.

Nicolai Jörgensen is een van de Feyenoorders die deze zomer kan vertrekken. In de winterstop lonkte al een transfer, maar Newcastle United kreeg toen nul op het rekest. Van Geel kan niet ontkennen dat het meespeelde dat Jörgensen deze zomer met Denemarken meedoet aan het WK.

"Dat zat in ons achterhoofd. Maar de belangrijkste reden om Nicolai te behouden was dat we per se nog een prijs wilden winnen. Dat is gelukt", legt de technisch directeur van Feyenoord uit aan de Volkskrant. "Bovendien betaal je in de winterstop de hoofdprijs voor een vervanger. En Nicolai had nog een contract dat 3,5 jaar doorliep. Het liefst houden we hem binnenboord, maar we zijn niet blind voor het prijsopdrijvend effect dat het kan hebben."

Begin augustus treedt Feyenoord aan in de derde voorronde van de Europa League. Een fatsoenlijke vakantie zit er voor de WK-gangers niet in. Van Geel: "Voor ons zijn dat superbelangrijke wedstrijden. Uit dat oogpunt zou je wensen dat ze er snel uitliggen. Tegelijkertijd gun ik die jongens het allerbeste. Laat ik zeggen dat ik boven alles hoop dat ze niet op krukken terugkomen."