Misverstand rond Ziyech: 'Hakim serieus? Hij is juist de grappigste'

Misverstand rond Ziyech: 'Hakim serieus? Hij is juist de grappigste'

13-06-2018 16:00
32

Dat Hakim Ziyech in Nederland veel kritiek krijgt op zijn houding, strookt niet met de ervaringen van mensen in zijn omgeving. "Hakim is juist grappig."

Eerder omschreef Aziz Kallah, een goede vriend van de international van Marokko, hem al als 'een superlieve jongen'. In gesprek met VICE Sports doet ook Aziz Doufikar, voormalig mentor van de Ajacied, een duit in het zakje. "Mensen zien hem als een serieus mannetje, maar Hakim is juist de grappigste."

Doufikar kent de Marokkaan van jongerencentrum De Meerpaal, waar Doufikar werkte toen Ziyech daar als jochie regelmatig kwam. De voormalig mentor van Ziyech is trots op hem en is het niet eens met de kritiek die er soms is op de houding van de spelmaker. "Soms zegt hij gewoon heel direct: ‘Ik heb een hekel aan jou en ik kan niet met je opschieten.’ Dan is het ook meteen klaar." Volgens Doufikar wijst dat op een eerlijk en direct karakter, meer niet.

De twee zien elkaar nog altijd, maar over voetbal gaat het nooit. "Dan gaan we even kickboksen of zo. Ik zeg ook altijd voor de grap dat ik zijn benen breek als hij klaar is met voetballen. Hij zegt dan weer dat ik oud ben. Ik reageer dan dat hij er niet uitziet. Zo gaat dat dan nog wel even door."