De Mos: 'Prins Vinny is de baas en assistent Martínez mag mee naar het WK'

De Mos: 'Prins Vinny is de baas en assistent Martínez mag mee naar het WK'

13-06-2018 17:33
19

Aad de Mos heeft weinig fiducie in de WK-kansen van België. De analist geeft opnieuw af op bondscoach Roberto Martínez, die zijn oren te veel zou laten hangen naar Vincent Kompany.

"Ik heb in de winter al gezegd dat Vincent Kompany een structureel probleem is. Iedereen praat hem maar naar de mond, omdat ze weten dat hij de baas is van de nationale ploeg. Het draait allemaal om Prins Vinny", zegt De Mos tegen Voetbal International. "Het is typisch Belgisch, niemand durft te zeggen waar het op staat, terwijl ze allemaal weten hoe het zit."

"Hij is nu geblesseerd, maar mag wel mee naar Rusland. Waarom? Kompany is de baas en assistent Roberto Martínez mag mee naar het WK", sneert De Mos, die vindt dat het de Rode Duivels aan persoonlijkheden en straatschoffies ontbreekt. Radja Nainggolan heeft die kwaliteiten wel, maar de middenvelder van AS Roma werd niet opgeroepen door Martínez.

"Misschien heeft hij een slechte invloed op bepaalde spelers. Nainggolan is natuurlijk wel een jongen van het leven. Misschien zijn ze bang dat hij daarin wat spelers meetrekt", zoekt De Mos naar een verklaring. "Maar niemand zegt er iets over. De Belgische journalisten pluizen het niet uit, omdat ze angstig zijn. Ze moeten nog met Martínez verder en zijn bang dat hij de deur dicht doet."

Lees ookDe Mos kritisch op 'copy-paste-trainer': 'Kopiëren en zelf geen visie hebben'