PSV niet verder met clubicoon: 'Helaas is hij toch tot deze beslissing gekomen'

PSV niet verder met clubicoon: 'Helaas is hij toch tot deze beslissing gekomen'

13-06-2018 17:58
74

Theo Lucius betreurt zijn vertrek bij PSV. De oud-verdediger van de Eredivisie-kampioen kreeg onlans te horen dat er voor hem geen plek meer is in de jeugdopleiding. Hij stapt over naar FC Eindhoven.

Lucius (41) was dit jaar werkzaam bij PSV onder 14, waar hij trainer Mart van Duren assisteerde. "Ik vond het jammer en heb met ontzettend veel plezier gewerkt bij de jeugdopleiding van PSV", reageert Lucius tegenover het Eindhovens Dagblad. "Daarbij had ik ook het gevoel dat er een klik was met de andere trainers. Helaas is het hoofd jeugdopleidingen (Pascal Jansen, red.) dan toch tot deze beslissing gekomen."

"In de toekomst kunnen de dingen misschien ooit weer veranderen. Ik blijf altijd een speciaal gevoel houden bij PSV en ben enorm trots op mijn periodes in Eindhoven", vervolgt Lucius, die tussen 1998 en 2006 actief was bij PSV en met de club onder meer vier landstitels veroverde. Bij FC Eindhoven gaat hij als assistent aan de slag van het onder 17- en onder 19-elftal.

Overgens moet naast Lucius ook Van Duren vertrekken, net als onder 17-coach Kristof Aelbrecht. Hun vervangers maakt PSV op een later moment bekend.