'VVV-Venlo dreigt smaakmakers te verliezen: interesse vanuit Eredivisie'

'VVV-Venlo dreigt smaakmakers te verliezen: interesse vanuit Eredivisie'

13-06-2018 19:55
22

VVV-Venlo moet rekening houden met een vertrek van Clint Leemans en Vito van Crooy. Voor de steunpilaren, beiden 22 jaar en een contract tot medio 2019, bestaat serieuze interesse uit de middenmoot en de subtop van de Eredivisie.

Dat schrijft Voetbal International woensdag. Ook vanuit het buitenland is er sluimerende belangstelling voor de twee. Leemans, opgeleid bij PSV, was het voorbije seizoen goed voor tien goals en vier assists. Ook Crooy speelde een belangrijke rol in de handhaving van VVV op het hoogste niveau. Hij tekende voor vijf goals en zes assists.

Een aantal clubs heeft zich al gemeld bij VVV voor Van Crooy, die een product van de Venlose jeugdopleiding is. Eerder werd al duidelijk dat de Limburgers het komend seizoen moeten beginnen zonder Romeo Castelen, Torino Hunte, Lennart Thy, Jens Janse en Emil Riis Jakobsen. De club wist wel Lars Unnerstall (gehuurd van PSV) en Damian van Bruggen (overgenomen van PSV) te behouden.

Daarnaast legde VVV Jerold Promes, Roel Janssen en Nils Röseler langer vast. Op zoek naar versterkingen richt de club zich nadrukkelijk op de Duitse markt, weet VI.