Vitesse moet fans teleurstellen: 'We wilden ze tegemoet komen, geen mogelijkheid'

Vitesse moet fans teleurstellen: 'We wilden ze tegemoet komen, geen mogelijkheid'

13-06-2018 20:46
23

Vitesse werkt de voorbereiding op het nieuwe seizoen grotendeels buiten Europa af. De Arnhemmers moeten eind juli al aantreden in de voorrondes van de Europa League en hebben besloten om geen oefenwedstrijden op Nederlandse bodem in te plannen.

Technisch directeur Marc van Hintum vindt het spijtig dat hij de fans teleur moet stellen. "We wilden graag aan de wens van de supporters tegemoet komen door een oefenwedstrijd in Nederland te spelen", vertelt de voormalig linksback aan de clubsite van Vitesse. "We hebben hier ook nadrukkelijk naar gekeken, maar vanwege het behalen van Europees voetbal en het trainingskamp dat reeds gepland was, bestond hier helaas geen mogelijkheid voor."

De Arnhemmers vertrekken op 4 juli naar Oostenrijk voor een trainingskamp, dat bijna twee weken in beslag neemt. In de tussentijd speelt men oefenwedstrijden tegen het Oostenrijkse Wolfsberger AC en de Russische clubs Arsenal Toela en Lokomotiv Moskou. Op donderdag 26 juli en 2 augustus staat het eerste Europa League-tweeluik gepland.