Kritiek op Van Halst: 'Als je dan analist blijft, ben je niet goed wakker'

Kritiek op Van Halst: 'Als je dan analist blijft, ben je niet goed wakker'

13-06-2018 20:59
25

De degradatie van FC Twente komt allerminst uit de lucht vallen, betoogt Henk Kesler. Volgens de oud-directeur van de KNVB én van de Tukkers heeft de club in alle opzichten steken laten vallen.

Kesler meent dat de Enschedeërs Jan van Halst hebben 'laten spartelen'. Van Halst was gedurende een groot deel van het seizoen technisch én commercieel directeur. "De dubbele taak van Jan was natuurlijk al niet handig", vertelt Kesler aan fanmagazine De Twaalfde Man, geciteerd door Twentefans. De oud-bestuurder vindt het bovendien vreemd dat Van Halst zo vaak op tv te zien was. "Als je dan in beroerde tijden ook nog eens analyticus blijft, ben je niet goed wakker. Slecht was ook dat Ted van Leeuwen niet werd vervangen, waardoor Jan zijn werk erbij moest doen."

Van Halst was verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie, maar heeft er in dat opzicht weinig van gebakken, stelt Kesler. "Het elftal had geen leider, het middenveld was los zand en achterin was het niet voor elkaar. Het was een terechte degradatie, waarop FC Twente zich lang kon voorbereiden. Twente moet het maar als mannen nemen en zorgen dat het snel terug komt."