'Lopetegui wist al een jaar lang van Real Madrid-vacature dankzij supermakelaar'

'Lopetegui wist al een jaar lang van Real Madrid-vacature dankzij supermakelaar'

13-06-2018 21:59
12

De invloedrijke zaakwaarnemer Jorge Mendes heeft een belangrijke invloed uitgeoefend op de soap rondom Julen Lopetegui. De 51-jarige Bask werd woensdag, één dag voor de start van het WK, ontslagen als bondscoach van Spanje, nadat hij werd benoemd tot nieuwe trainer van Real Madrid.

Volgens El Pais had Mendes een jaar geleden al aan Lopetegui beloofd dat hij De Koninklijke onder zijn hoede mocht nemen. De Bask vroeg zich hardop af of het niet vreemd was dat een trainer zonder Primera Division-ervaring direct bij Real Madrid aan de slag kon. Mendes liet hierop weten dat hij als zaakwaarnemer in staat was om het onmogelijke waar te maken. "Was het ook niet onmogelijk dat een trainer zonder clubervaring naar FC Porto kon vertrekken?", wordt de Portugees geciteerd door de Spaanse krant.

Het Mendes-netwerk zorgde echter ook voor problemen in de Spaanse selectie. David de Gea, Rodrigo, Saúl Niguez en Diego Costa staan ook onder contract bij de invloedrijke Portugees en wisten al dat hij op weg was naar Real Madrid. Dit zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij de spelersgroep: Lopetegui had altijd benadrukt dat de spelers zich alleen maar op het WK moesten focussen, maar druiste opeens tegen zijn eigen prinipes in.

Lees ook: 'Grote verdeeldheid binnen spelersgroep Spanje: Ramos en co. wisten meer'