Verbeek over 'teleurstellende' FCTwente-periode: 'Trekken aan een dood paard'

Verbeek over 'teleurstellende' FCTwente-periode: 'Trekken aan een dood paard'

13-06-2018 23:22
28

Gertjan Verbeek maakt zichzelf weinig verwijten wanneer hij terugdenkt aan zijn weinig succesvolle periode bij FC Twente. De trainer volgde eind oktober de ontslagen René Hake op, maar werd vijf maanden later uiteindelijk zelf ontslagen.

Volgens Verbeek was hij niet in staat om de neerwaartse spiraal waarin de Enschedeërs al zaten, te doorbreken. "Wat de belangrijkste les uit deze periode is geweest? Dat trekken aan een dood paard niet zo veel zin heeft", laat hij woensdagavond weten bij VI Oranje blijft thuis. "Ik ben vijf maanden lang onderdeel van een FC Twente geweest dat langzaam wegzakte. En ik heb vijf maanden lang geprobeerd om daarin verandering aan te brengen. Dat is me niet gelukt en dat is een teleurstelling."

Verbeek wist vooraf al dat hij veel moest veranderen en vindt het jammer dat hij niet langer de tijd heeft gekregen. "Wat kun je in vijf maanden betekenen? Die veranderingen gaan niet van vandaag op morgen", stelt hij. "En als de resultaten dan tegenvallen... Dan is er, mede gestuurd door de social media, geen houden meer aan."