Update: Roda JC komt met groot nieuws: Korotaev keert terug in Kerkrade

Update: Roda JC komt met groot nieuws: Korotaev keert terug in Kerkrade

14-06-2018 22:07
96

Aleksei Korotaev keert terug bij Roda JC, meldt De Limburger donderdagochtend op basis van meerdere bronnen rondom de club. De Zwitsers-Russische zakenman krijgt twintig procent van de clubaandelen die momenteel nog in handen zijn van eigenaar Frits Schrouff.

Laatstgenoemde houdt hier twee miljoen euro aan over. Dit bedrag werd ruim een jaar geleden ondergebracht bij een notaris in Heerlen: de investering was eigenlijk voor Roda JC bedoeld, maar de club had geen toegang tot de miljoenen, doordat Korotaev in de gevangenis zat en zijn handtekening niet onder de overeenkomst kon zetten.

Schrouff verkoopt bovendien 31 procent van zijn aandelen aan een groep lokale investeerders. De Limburger spreekt van een zestal trouwe Roda-sponsors, die de gedegradeerde Limburgers graag willen helpen. Naar verluidt dragen deze investeerders hun aandelen op termijn over aan Korotaev, die in dat geval een meerderheidsbelang van 51 procent zou hebben. Voordat het zover is, moet de Zwitsers-Russische zakenman aan de KNVB kunnen aantonen dat hij een betrouwbare partij is. Het onderzoek vanuit Zeist loopt nog.

Roda JC hoopt de extra investeringen vrijdag al binnen te hebben. De club uit Kerkrade moet dan namelijk zijn begroting voor het nieuwe seizoen indienen. De financiële injectie zal vooral gebruikt worden om tekorten te dichten: extra investeringen in de spelersgroep lijken niet aanstaande. Technisch directeur Harm van Veldhoven wil bovendien eerst dure spelers met doorlopende contracten kwijtraken. Mohamed El Makrini en Ognjen Gnjatic lijken Roda de rug toe te keren.

Update 22.07: Korotaev keert definitief terug bij Roda JC. De Limburgers maken via de officiële kanalen bekend dat de Zwiters-Russische zakenman twintig procent van de aandelen in handen krijgt. Een groep lokale ondernemers gaat eveneens geld in de gedegradeerde club steken.