'PSV of Ajax zit achter Peruviaanse aanvaller aan: na WK duidelijkheid'

'PSV of Ajax zit achter Peruviaanse aanvaller aan: na WK duidelijkheid'

14-06-2018 07:04
63

Een Nederlandse topclub heeft zijn zinnen gezet op Edison Flores. Volgens de Deense journalist Dennis Söndergaard heeft de 24-jarige aanvaller van Aalborg BK zelfs al een aanbieding op zak.

Flores werd een jaar geleden al gelinkt aan PSV, terwijl hij kort voor zijn overstap naar de Denen in beeld was bij Feyenoord. Of de Eindhovenaren nu opnieuw in de markt zijn voor de Peruviaan of dat de interesse van Ajax komt, is niet duidelijk. Feyenoord heeft de interesse in Flores laten varen uit voetbalinhoudelijke overwegingen. 

Flores richt zich nu eerst op het WK, voordat de beslissing over zijn toekomst valt. Hij speelt sinds 2016 bij Aalborg. "Flores had moeite om zich aan te passen. Hij sprak de taal niet en had daarom in het begin weinig contact met zijn teamgenoten", laat Söndergaard weten in gesprek met Radio Ovación. "Hij heeft een aanbieding uit Nederland, maar ze willen hem tijdens het WK nog bekijken."

Flores speelt voornamelijk als linksbuiten, maar kan ook als rechtsbuiten en aanvalllende middenvelder uit de voeten. Hij heeft een contract tot medio 2019 bij Aalborg.