'De keuze voor Ajax maakte Thomas helemaal zelf. Doe het maar, als jonge gast'

'De keuze voor Ajax maakte Thomas helemaal zelf. Doe het maar, als jonge gast'

14-06-2018 08:37
83

Thomas Vermaelen besloot op zijn zeventiende om het ouderlijk nest in België te verlaten en bij Ajax te gaan voetballen. De ouders van de huidige Barcelona-verdediger moesten even slikken toen ze het nieuws hoorden.

"De keuze voor Ajax maakte hij helemaal zelf. Doe het maar hè, als jonge gast van die leeftijd. Wij twijfelden een beetje, omdat we het ­belangrijk vonden dat hij zijn middelbare school zou afmaken", vertellen vader en moeder Vermaelen aan Het Nieuwsblad. De verdediger zelf heeft vermoedelijk ook moeten wennen aan zijn transfer, vermoeden zijn ouders. "Thomas moet het in het begin vast en zeker af en toe moeilijk gehad hebben, maar hij stak dat weg. Hij zou slagen, voor minder deed hij het niet."

Vermaelen is volgens zijn vader en moeder echter uitstekend opgevangen in Amsterdam. De twee zijn vooral Danny Blind, toenmalig hoofd jeugdopleidingen, dankbaar. "Ik zie hem nog op ons afstappen: Aha, hier zijn de ­Belgen, die kunnen ­tenminste nog een pintje drinken", laten de twee weten. Ook Ajax-icoon Sjaak Swart heeft zich bezig gehouden met de begeleiding van Vermaelen. "Het is echt ongelooflijk, in heel ­Nederland gaan de poorten open als Sjaak komt aan­rijden. Dat hebben we eens meegemaakt toen we samen naar Alkmaar ­reden voor de uitwedstrijd tegen AZ."