'Mening van Ten Hag kan De Jong aan transfer naar FC Barcelona helpen'

'Mening van Ten Hag kan De Jong aan transfer naar FC Barcelona helpen'

14-06-2018 09:33
75

El Mundo Deportivo pakt donderdag opnieuw uit met een groot verhaal over Frenkie de Jong. De middenvelder is hard op weg naar FC Barcelona nu hij nadrukkelijk aanstuurt op een vertrek bij Ajax, schrijft de Catalaanse sportkrant.

De aanstaande transfer van Justin Kluivert veroorzaakt een sneeuwbaleffect, meent MD. Ook 'andere pareltjes van Ajax' willen een vertrek forceren, waaronder De Jong en Matthijs de Ligt. De 21-jarige spelmaker is zelf al nagenoeg akkoord met Barça, maar de clubs moeten nog wel overeenstemming bereiken. Dat lijkt door de houding van De Jong een kwestie van tijd.

Ajax wijst op de interesse van andere clubs, zoals Paris Saint-Germain en Manchester City, om de transfersom op te schroeven, maar Barça beschikt over informatie dat twintig tot 25 miljoen volstaat om De Jong los te weken. Bovendien kan de mening van Erik ten Hag een belangrijke factor zijn. De Ajax-trainer wil zijn pupil het liefst behouden, maar niet als dat een ontevreden speler oplevert.

De Jong heeft nog een contract tot medio 2022 bij Ajax. In Camp Nou maakt hij deel uit van de plannen om het middenveld te vernieuwen na het afscheid van Andrés Iniesta. Eerder repte Mundo Deportivo nog over een transfersom van zo'n vijftig miljoen.

Lees ookMundo Deportivo: De Jong en De Ligt willen Kluivert volgen, dienen vertrekwens in