Bosz over moeizame start met harde kern Ajax: 'Dat was zweten kan ik je vertellen'

Bosz over moeizame start met harde kern Ajax: 'Dat was zweten kan ik je vertellen'

14-06-2018 10:39
35

Peter Bosz veroverde in het seizoen 2016/'17 de harten van de Ajax-fans met aanvallend voetbal. De trainer herinnert zich echter dat de start moeizaam was. De harde kern uitte kritiek.

"Ik zat aan het begin van het seizoen tegenover de F-Side en 410 en die waren niet zo gelukkig met mij", vertelde Bosz tijdens een bijeenkomst in De Balie. "In de competitie begonnen we niet zo goed en in de Champions League werden we uitgeschakeld. Daarna hadden we die bespreking. Dat was zweten kan ik je vertellen. We hadden een lange tafel in het spelershome. De spelersraad en de trainer zouden in gesprek gaan met 410 en de F-Side."

"Wij waren als eerste binnen en Klaassen zei dat we verdeeld moesten gaan zitten. Naast mij waren twee plekken leeg en die bleven leeg. En dat is niet fijn", grijnst Bosz, die de opinie wist te keren met de succesvolle Europese campagne én aanvallend voetbal. "Dat heb ik meegekregen van Johan Cruijff. Ik speel om te winnen, maar het liefst ook op een hele leuke manier. Dat is in het DNA van Ajax verankerd. Winnen is niet voldoende, het moet ook met goed voetbal gepaard gaan."

Dat laatste is iets wat Bosz ook 'heel logisch' noemt. "Mensen betalen heel veel geld voor een kaartje. Als ze naar huis gaan, dan moeten ze het nog over de wedstrijd hebben. Schalke en Lyon-thuis, dat waren wedstrijden waar mensen het na afloop onderweg naar huis in de auto nog over hadden. De oeh's en de ah's waren niet alleen achter de goal te horen, maar in het hele stadion."