'FC Barcelona heeft Zoet op lijstje met mogelijke opvolgers Cillessen staan'

'FC Barcelona heeft Zoet op lijstje met mogelijke opvolgers Cillessen staan'

14-06-2018 11:19
154

FC Barcelona ziet in Jeroen Zoet een van de mogelijke opvolgers van Jasper Cillessen. Dat meldt El Mundo Deportivo donderdagochtend. Cillessen wordt nadrukkelijk gelinkt aan een vertrek bij de Spaanse grootmacht.

De Spaanse krant heeft vernomen dat de sluitpost van PSV hoog op het lijstje van Barça staat. De club houdt ernstig rekening met een vertrek van Cillessen. De voormalig doelman van Ajax lijkt simpelweg 'te goed' voor nog een seizoen als bankzitter. Een voordeel voor Barcelona is dat het contract van Zoet al in 2019 afloopt in Eindhoven. Bovendien heeft de goalie er eerder geen geheim van gemaakt dat hij graag nog eens de stap naar het buitenland maakt. 

Omdat de verbintenis van Zoet bij PSV volgende zomer afloopt, kan de Eindhovense clubleiding niet de hoofdprijs vragen. De uitblinker van PSV is overigens niet de enige doelman die door Barcelona in de gaten wordt gehouden. De club heeft een lijstje met namen paraat, mocht de felbegeerde Cillessen deze zomer verkassen. Onder meer Koen Casteels, doelman van VfL Wolfsburg, is een optie voor Barça. 

Zoet heeft opnieuw een uitstekend jaar achter de rug bij PSV. De doelman blonk regelmatig uit en had daardoor een aanzienlijk aandeel in het kampioenschap van de Eindhovenaren. Cillessen, bij het Nederlands elftal teamgenoot van Zoet, kwam minder vaak in actie, maar stond zijn mannetje wanneer nodig. Verschillende Europese topclubs hebben daarom interesse getoond in de reservedoelman.