Nederlandse dopingzondaar is terug: Ik had helemaal geen zin meer in voetbal

Nederlandse dopingzondaar is terug: "Ik had helemaal geen zin meer in voetbal"

14-06-2018 13:08
21

Kevin van Essen gaat weer aan de slag als voetballer. In december 2015 werd Van Essen als speler van SC Telstar geschorst omdat hij de dopingregels zou hebben overtreden. Komend seizoen speelt hij bij hoofdklasser NSC Nijkerk.

"Ik heb er heel veel zin in", zegt Van Essen over zijn rentree tegen NH Sport. "Mijn dopingschorsing is nu 2,5 jaar geleden. Eigenlijk was ik er eerst klaar mee. Ik had helemaal geen zin meer in voetbal. Maar het begon steeds meer te kriebelen, dus ik sta nu te springen."

In 2015 gebruikte hij de verboden stof furosemide en sinds zijn schorsing voetbalde Van Essen enkel recreatief. "Meer kon ik niet doen. Wel ben ik zelf bezig gebleven met hardlopen. Nu heb ik een personal trainer om weer langzaam fit te worden. Als ik de voorbereiding meeloop, dan verwacht ik snel weer op niveau te kunnen zijn. Het zal iets pittiger worden dan normaal, maar als ik alles geef, ben ik zo weer fit."

"Ik keek zelfs geen voetbal meer op tv. Ook ben ik nog niet in een stadion geweest om te gaan kijken. Telstar heb ik wel gevolgd via internet en vrienden, maar het was te moeilijk om echt voetbal te gaan kijken. Toch kwam er moment dat ik besefte dat voetbal toch iets is wat ik echt leuk vind. Het begon toen weer te kriebelen. Het is eigenlijk niet uit te leggen."