'ADO wil verrassen en denkt aan voormalig Eredivisie-spits om opmerkelijke reden'

'ADO wil verrassen en denkt aan voormalig Eredivisie-spits om opmerkelijke reden'

Gepubliceerd: donderdag 14 juni 2018 om 13:58do 14-06-2018 om 13:58

ADO Den Haag wil de aanvalslinie versterken met Yuning Zhang. De voormalig spits van Vitesse is in beeld als zomeraankoop, mede omdat United Vansen graag minstens één Chinese speler bij ADO wil hebben rondlopen. 

"Dat de naam van Zhang Yuning valt, is voorbarig", zegt manager voetbalzaken Jeffrey van As tegen Omroep West. "Hij heeft overigens wel bewezen het niveau van de Eredivisie aan te kunnen, maar er is geen contact met hem, WBA of zijn management geweest." Tussen 2015 en 2017 stond Zhang onder contract bij Vitesse, waar hij een goede indruk achterliet. Dat ADO geïnteresseerd is in een Chinees, is overigens geen toeval. 

"Elke vergadering die wij met United Vansen hebben is dit het hete hangijzer: een Chinese speler bij ADO", zegt Van As tegen Voetbal International. "Het is dus de bedoeling dat die Chinese speler ooit komt. We zijn al een tijdje op zoek naar de juiste speler, die zowel sportief als commercieel aantrekkelijk is. Dat Fons (Groenendijk, trainer, red.) er bij het eerste elftal er echt wat aan heeft en dat het interessant wordt om wedstrijden van ADO in China uit te zenden."

Zhang wordt momenteel verhuurd aan Werder Bremen en die verhuurperiode is pas op de helft. ADO zal dus een deal moeten sluiten met Werder Bremen én zijn werkgever West Bromwich Albion. Chinese media melden dat Zhang zelf openstaat voor een transfer naar ADO. De club uit Den Haag is sowieso al op zoek naar een spits, nu uitblinker Björn Johnsen lijkt te gaan vertrekken. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws