'De beste middenvelder van de Eredivisie, zeker weten. Hij kan overal spelen'

'De beste middenvelder van de Eredivisie, zeker weten. Hij kan overal spelen'

14-06-2018 14:24
38

Mukhtar Ali maakte vorig jaar de overstap naar Vitesse om zich in de kijker te spelen bij de de nationale ploeg van Saudi-Arabië. In Arnhem kwam hij echter nauwelijks in actie, waardoor het WK aan zijn neus voorbij gaat.

"Toen ik naar Vitesse kwam, dacht ik dat het in mijn voordeel zou zijn om in de Eredivisie te spelen, met Van Marwijk als bondscoach. Bij Vitesse zou ik wel bij hem in the picture zijn. Maar hij ging weg. En ik speelde niet...", sombert de middenvelder in gesprek met de NOS.

Zijn eerste doel: vaker spelen bij Vitesse. Dat wordt naar eigen zeggen nog een heidens karwei. "Ik zou liegen als ik zei dat het me niet uitmaakt dat ik niet speel. Ik ben hier gekomen om te spelen, maar ik ben nog jong en moet nog veel leren. Vooral van Thulani Serero."

"Voor mij is Thulani Serero de beste middenvelder van de Eredivisie. Zeker weten. Hij is nu een controlerende middenvelder, maar ik kan me nog herinneren dat hij bij Ajax ook op 10 en andere posities heeft gespeeld. Hij kan overal uit de voeten. Daarom vind ik hem de beste", besluit Ali.